EMV

Eindhovense Modelbouwvereniging

Anno 1937

Station Best

image
Het is niet geheel toevallig dat er nu druk gewerkt wordt om ook Station Best uit de grond te trekken, zo vlak na het bouwen van Station Eindhoven. Immers, het is ook diezelfde 150 jaar geleden dat er een station voor Best nodig was. Alleen was er geen behoefte om het zo groot te maken: de treinen moesten er kunnen stoppen en de stationschef had een slaapplaats nodig voor zichzelf en zijn gezin. Ook deze keer wordt er verlichting in gemaakt en worden geluidsfragmenten toegevoegd; onder anderen is de huidige stationschef te horen over vroeger. Een en ander wordt - net als bij Station Eindhoven - m.b.v. een Arduino gerealiseerd.
In het weekend van 9-10 juli 2016 moet de maquette getoond gaan worden tijdens de viering van het 150-jarig bestaan. Tijdens deze manifestatie wordt op de zondagmiddag een prijs uitgereikt voor de beste / mooiste “hoed” gemaakt door groepen 7/8 van 4 basisscholen in Best.
De tentoonstelling wordt onder auspiciën van de Heemkunde Kring Best gerealiseerd. Tevens zal de EMV laten zien wat ze nog meer 'in huis' heeft.
Het adres is Prinsenhof, Hoofdstraat, Best.
Inmiddels is dat weekend voorbij en was de stationsmaquette voor het publiek te bekijken. Vanaf nu staat ze enige tijd in de bibliotheek van Best.

Klik op een thumbnail om de grote foto te openen.
Op de grote foto:
Klik op rechterkant = volgende
Klik op linkerkant = vorige
Klik buiten de foto om terug te keren naar de pagina.

De volledige fotoreportage is op Google Photos te vinden:
Bekijk alle fotos »