EMV

Eindhovense Modelbouwvereniging

Anno 1937

DAF Hoofdgebouw

image

Bovenstaande foto is afkomstig van Eindhoven in Beeld.


image

Net na de onthulling van de maquette.


Voorjaar en zomer 2016.
Onze vereniging heeft diverse leden die een DAF verleden hebben. Voorliefde voor autos en met name trucks zijn er dan ook de oorzaak van dat we een DC aangestuurde auto-track hebben, waarop diverse mooie exemplaren - vaak op bijzondere openingsdagen van het museum - rondrijden. De wagens rijden op een track achter het welbekende hek langs de Geldropseweg, tussen Eindhoven en Geldrop. Al langere tijd was de opstelling van weg en baan te zien, maar ja, aan het vertrouwde beeld van het hek langs de Geldropseweg ontbrak het hoofdgebouw. De wens om de baan uit te breiden met dat specifieke objekt kreeg enkele maanden geleden gehoor bij Rien, zodat een vurige wens van Ad eindelijk tot vervulling komt.
Deze pagina laat de voortgang van de bouw zien.
Begin Maart 2017: De trapportalen aan het einde van de zijvleugels zijn gemaakt en geplaatst. De kantoorruimtes worden ingericht met zelfgemaakt meubilair en om goed te kunnen werken wordt er ledverlichting aangebracht..... Inmiddels is het draden trekken begonnen, het is minstens zo'n puinhoop als in het echt. Ook de archiefkamer krijgt extra aandacht, maar dit terzijde.
Begin April 2017: Nu dan een een kijkje in het binnenste: de kantoorruimtes worden voorzien van 190 figuurtjes, 100 bureaustoelen, 75 bureaus, 75 archiefkasten en 15 tafels. Niet nodig om te vermelden dat dit monnikenwerk is, en geheel toe te schrijven aan de tomeloze inzet van Rien. En dan nog de kantoorverlichting: 160 tl-balken (maar dan met een ledje) en meer dan 30 meter aansluitdraad. De verlichting gaat met een Arduino aangestuurd worden, net als het laten horen van bijpassend geluid - details nog in te vullen. Oja, er wordt ook nog een bioscoopzaal gerealizeerd.
Om een indruk van de grootte te krijgen: de schaal is 1:50. Dit geeft een lengte van het gebouw van 2m28, de hoogte is 30 cm (inclusief DAF logo) en de diepte 40 cm.

30 september 2017: DAF Museum Weekend. Vandaag is de maquette tijdens een korte plechtigheid onthuld. DAF is sponsor geweest en deze dag was een zeer geschikt moment om als deadline te fungeren. Een aantal fotos hiervan is toegevoegd aan het Google album waarop ook de bouw is te zien.

Hiernaast een aantal foto's.
Klik op een thumbnail om de grote foto te openen.
Op de grote foto:
Klik op rechterkant = volgende
Klik op linkerkant = vorige
Klik buiten de foto om terug te keren naar de pagina.

Op Google Photo staan meer fotos:

EMV bouw DAF Hoofdgebouw foto Album