EMV

Eindhovense Modelbouwvereniging

Anno 1937

80 Jaar EMV

Dit jaar in september viert onze vereniging haar 80-jarig bestaan. Diverse leden zijn druk bezig met het uitwerken van plannen om dit heugelijke feit niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Een van de aktiviteiten is het maken van een modulebaan waar wederom (nieuwe) delen van Eindhoven in schaal 1:87 getoond zullen worden. Het idee is geboren om het laagspoor (i.t.t. het in 1956 aangelegde - huidige- hoogspoor) met zijn karakteristieke voetgangersbrug, de lichttoren van Philips en Cafe Central met de bijbehorende Tramhalt uit de periode rond 1920 na te bouwen.

Eindhoven omstreeks 1920

image

Bovenstaande foto is afkomstig van ?.


HET thema waarop de modelbouwactiviteiten van de EMV zich concentreren bij het vieren van ons 80-jarig bestaan, is het trein- en tramvervoer in Eindhoven ten tijde van de jaren 20 van de vorige eeuw. Er is een baanplan ontwikkeld waarin de gebouwen gepast gaan worden. Dit baanplan wordt gerealiseerd met een zogenaamd moduleconcept, zodat meerdere modules met elkaar samen een geheel vormen, waarover treinen gaan rijden. De trambaan van destijds wordt ook op schaal toegevoegd en het arme paardje dat de tram van destijds moest trekken, wordt bij onze uitvoering electromechanisch ondersteund bij zijn rondgang.
Uiteraard worden er van de bouwvoortgang fotos gemaakt die zowel op deze pagina als via onderstaande link naar Google Photos te vinden zijn. Op 19 juli is Studio040 op bezoek geweest om opnames te maken voor het journaal van die dag. Uiteraard hebben wij ons aanstaande jubileum daarin kunnen aankaarten.

Fotos op deze pagina:
Klik op een thumbnail om de grote foto te openen.
Op de grote foto:
Klik op rechterkant = volgende
Klik op linkerkant = vorige
Klik buiten de foto om terug te keren naar de pagina.

Op Google Photo staan meer fotos gerelateerd aan de voorbereidingen voor ons 80-jarig bestaan:

Fotoalbum EMV 80 jaar

In het Eindhovens Dagblad van 11 juli j.l. staat dit artikel.

De uitzending van Studio040 is hier te vinden:

Video Studio40: uit het journaal van 19 juli 2017